Hjemmetræning: 3 tips til at komme i gang

Har du også tænkt på at begynde at træne derhjemme? Her får du den ultimative guide til, hvordan du bedst kan komme i gang med din hjemmetræning. Uanset hvem du er, og hvad dine mål er, er hjemmetræning en mulighed for dig, så længe du har lidt udstyr og plads til rådighed.

1: Træn derhjemme og kom i form

Hvis du ikke er vant til at træne, kan det virke som et uoverskueligt projekt at begynde at træne hjemme på stuegulvet. Det er dog vigtigt at huske på, at vi alle er forskellige, og at ikke alle synes, at hjemmetræning er den bedste måde at finde motivation og opbygge grundform på – alligevel kan det sagtens være noget for dig.

Hvis du ønsker at supplere din træning med fitnesscenterets maskiner, eller hvis du ikke føler dig helt tryg ved at træne i et fitnesscenter, så kan hjemmetræning være en god mulighed for dig. Det kan også være en god måde at komme i gang på, hvis du er i tvivl om, hvordan man overhovedet træner, eller hvis du har en pakket kalender.

2: Find det, der motiverer dig til at træne

Der kan være utallige grunde til, at du ønsker at begynde at træne derhjemme på stuegulvet. Men før du starter, er det vigtigt at afklare med dig selv, hvad der motiverer dig, når du træner. Hvis du er til holdtræning, kan du vælge at træne via online træningsplatforme, hvor du træner sammen med andre på afstand.

Hvis du kan lide at træne til musik, kan du skrue op for din yndlingsmusik derhjemme, mens du træner. Hvis du elsker at træne udendørs, kan du overveje at rykke træningen ud under den åbne himmel. Når du starter din hjemmetræning, er det en god idé at finde nogle træningsvideoer, der motiverer dig og passer til din træningsform.

3: Start med det essentielle

Det er ikke nødvendigt at tømme hele udvalget hos din lokale sportsbutik for træningsudstyr, når du skal i gang med at træne derhjemme. Faktisk er det bedre at starte med det essentielle udstyr, og så kan du løbende købe nyt, når du har fået en bedre fornemmelse af din træningsform.

Måske starter du med yoga, hvor du i princippet udelukkende har brug for en yogamåtte. Se et stort udvalg af yogamåtter her. Det kan også være, at du ender med at foretrække styrketræning, eller omvendt. Det er derfor en god idé at udforske forskellige træningsformer, inden du investerer i dyrt træningsudstyr, som f.eks. håndvægtsæt eller en træningsbænk.