Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Få mere ud af din vægttræning med de mest populære proteintilskud

Du bruger mange af dine vågne timer på at løfte tunge vægte derhjemme eller i det lokale fitnesscenter, men oplever måske ikke de resultater, som du havde forventet og håbet på. Kan du nikke genkendende til det, er der en risiko for, at du ikke indtager den rette kost og de rigtige proteintilskud. Der er gode muligheder for at opbygge en flot og stærk krop, hvis du både prioriterer at bruge dit håndvægtsæt eller andet træningsudstyr til styrketræning og samtidig prioriterer at spise proteinholdigt mad.

Ønsker du at få inspiration til dit valg af bl.a. proteintilskud, er du heldigvis landet det rette sted. Herunder præsenteres du nemlig for de mest populære proteintilskud på nuværende tidspunkt. Disse proteintilskud kan du formentlig få glæde af, hvad end du dyrker styrketræning med f.eks. et håndvægtsæt, eller om du træner din krop ved hjælp af crossfit, bodypump eller en helt tredje form for træning.

1. Proteinpulver

Langt de fleste beslutter sig blot for at købe almindeligt proteinpulver. Det er tilstrækkeligt til at dække de flestes behov, og det er nemt at have med at gøre. Det skal nemlig blot blandes op med vand eller mælk i en shaker.

Hvis du ønsker, at det skal være nemt, er proteinpulver derfor den rette løsning. Desuden findes det i mange varianter, hvorfor du også finder en variant for dig.

2. Proteinbarer

Har du brug for et særligt stort indtag af protein, kan det også være nødvendigt at supplere med proteinbarer. Typisk vil man skulle indtage en sådan bar efter en træningssession.

Fordelen ved dette er, at det er en nem måde at få et øjeblikkeligt indtag af protein. Det er naturligvis en fordel, da det øger din muskelrestitution- og opbygning, hvis du hurtigst muligt indtager protein.

3. Ærteprotein

Her er der tale om et plantebaseret proteinpulver, der er udvundet af gule ærter. Det er kendt for sin høje proteinprocent, ligesom det leverer alle nødvendige aminosyrer til kroppen.

I de seneste år er det blevet et meget populært valg, da flere er begyndt at leve efter en vegansk eller vegetarisk diæt. I et sådant tilfælde skal man undgå animalske kilder til protein.

4. Kasein

Kasein er et langsomt fordøjeligt protein, som er at finde i både mælk og andre mejeriprodukter. Det er især kendt for sine evne til at frigive aminosyrer over en længere periode. Derfor er det en god kilde til protein mellem måltider.

Kasein har et højt indhold af essentielle aminosyrer, der understøtter muskelopbygning og -reparation. Derfor er det blevet et populært valg blandt folk, der er seriøse omkring deres træning. Ønsker du at vide mere om dette, så er Kostmagasinet i Danmark en god kilde.

5. Risprotein

Risprotein er et plantebaseret proteinpulver, der stammer fra ris. Det er en ideel kilde til protein, hvis du følger en plantebaseret kost. Det er kendt for sin høje proteinprofil samt sin naturlige evne til at støtte muskelrestitution og -vækst.

Det har også et højt indhold af essentielle aminosyrer, ligesom det er hypoallergent. Derfor er det et oplagt valg, hvis man er følsom eller allergisk over for andre proteinkilder.